11 Eylül 2012 Salı

Okula Bomba Gibi Dönün 2012

Gelen mailler üzerine okula modaya uygun bir şekilde dönmenizi sağlayacak bir kaç önerimin olduğu bir yazı yazmaya karar vermiş bulunmaktayım. Öncelikle şunu söyleyeyim hiç kimse Gossip Girl kızlarına özenmesin. Onların okulda giydiklerine sizin öğretmenleriniz çatlasanız izin vermez. O yüzden gelin siz okul kurallarının izin verdiği ölçüde şık olun.


Ortada gördüğünüz forma kırmızı ekose bir etek ve beyaz bir gömlekten oluşuyor. Siz bu formayı çok farklı şekillerde giyebilirsiniz. Tabi ki akıl almaz hareketler yapan, kimi zaman fesat kimi zaman iyilik meleği Gossip Girl kızlarının yerini tutmaz ama idare edeceksiniz artık.

Öncelikle soldaki kombinle başlayayım. Soldaki kombinimiz tam bir cici kız şıklığı. Okul formanızın üstüne süveter veya hırka giymeniz gerekiyor olabilir ama siz neden blazer ceket giymeyesiniz. Şık olmak biraz cesaret ister değil mi? Biraz cesaret edip abartılmayacak bir blazer giyerseniz demeyin güzelliğinize. İlk yazılarımda bahsettiğim oxfordları hatırlarsınız herhalde? İşte kendini belli edecek star bir oxford ayakkabıyla okulda yürürken farkedileceksiniz. Özellikle formanın altına şiddetle öneriyorum. Sezonun trendi olan çiçekli bir çanta alıp ayakkabınızla aynı tonlarda bir de bileklik veya saat taktınız mı hazırsınız demektir. 

Bir de sağdaki kombinimize bakalım. Sportif şıklık budur. Formanızın üzerine bir sweatshirt geçirmeye ne dersiniz? Hem herkesin giydiği hırkalardan sonra dikkat çekiciliğinizi korumuş olursunuz. Hem rahat edersiniz. Hem de havalar soğuduğunda sıcak kalırsınız. Altınıza da dizlerinize kadar sweatshirt ünüzle aynı renk çorap çektiniz mi havanızdan geçilmez. Ayağınıza spor ayakkabı öneririm. Sırtınıza da takın bir çanta. Formanıızın genel görünümüne uymasına dikkat edin ama. Sportif saatlerden ve ip şeklinde bileklerden de yararlanın. Ve işte yine mükemmelsiniz.

Şimdi size birkaç genel alandan bahsedeceğim. 

1)AYAKKABI


Okullar ilk açıldığında muhtemelen çoğunuz babet giyersiniz. Ben de okula babeti hiç sevmem. Seçtiğiniz babet rugan ve basit değil de daha bir stil sahibi olursa benden artı puan alırsınız. Ve sakın ama sakın babeti çorapla giymeyin. Diğer bir seçeneğiniz oxford ayakkabılar. Daha önce de söylediğim gibi klasik bir oxford ayakkabı okullar için biçilmiş kaftandır. İsteyenler Toms da giyebilirler. Ama desensiz seçerseniz daha iyi olur. Ve tabi ki şimdiye kadar saydıklarımı çorapsız giymelisiniz.

Gelelim en çok tercih edilen ayakkabı çeşidi olan spor ayakkabılara. Keds, superga, camper, converse markaları benim vazgeçilmezlerim arasında. Eğer izin veriyorlarsa saydığım markaların renk renk modellerini giyin derim. İlk günler diz altı çorapla mükemmel durur renkli spor ayakkabılar.

Bir de kesinlikle yağmur çizmesi edinmelisiniz. Leopar desenden puantiyeyle ekoseye kadar her desende var bu çizmelerden. Ben alacaklar listesine çoktan ekledim bile. Sizde bir tane edinin. Okul formanızın altında çok şık duracak.

Gelelim çizmelereee. Okul formanızın rengine göre deri ya da süet düz bir çizme seçin mutlaka. Bütün kış çizme veya bot giyeceksiniz sonuçta. Bot demişken vintage ve vest botlara bayılır oldum. Geçtiğimiz sezonlardaki maskülen havayı yansıtıyor bence. Zaten bu sezonun trendi olan militer stille bütünleşiyor.

2) ÇANTA



İşte en önemli madde. Şık olayım derken okula ne için gittiğinizi unutmayın sakın. Eşyalarınızın rahatça sığabileceği sırt çantalarınızın şık olmasını istiyorsanız kesinlikle Accessorize'a bir göz atmalısınız. Roxy'nin çantalarını da çok beğeniyorum. Fiyatları biraz yüksek bulabilirsiniz. O zaman şık sırt çantaları için Graceland'e bakın derim. Çantalarının hepsi tek kelimeyle HA-Rİ-KA! Fiyatları da daha uygun. Kol çantası taşımak istiyorsanız kumaş ya da deri olması fark etmez. Çakma kullanmayın. Onun yerine aynı fıyata internetten alışveriş yapın veya ucuz markalar tercih edin.

3) CEKET


Okulun ilk günlerinde hava çok serin olmaz. Jean ceketler bu günler için ideal. Ama sonbahar iyice etkisini göstermeye başladığında kesinlikle trençkot kullanın derim. Çeşit çeşit modelleriyle hem şık olabilirsiniz hem de üşümezsiniz. Aynı şey ilkbahar için de geçerli. Yine bahar aylarında kesinlikle deri ceketler favorim. Okulda çok mu iddialı olur işte onu bilemem.

Kışın vazgeçilmezi kabanlar vitrinde yerlerini yavaş yavaş alıyor. Kesinlikle bir tane edinmelisiniz. Özellikle bordolarına bayılıyorum. Ve tabi ki vazgeçilmez kaz tüyü montlar da cabası. Bu yıl militer stil moda ve asker tarzlarını her alanda hissedeceğiz. Okulda da bu tarz giyinebilirsiniz.

4)ÇORAP



Okul ilk açıldığında diz altı renk renk desen desen çoraplar giyin. Ama sakın çocukça olmasın. Şirin ama bir o kadar da ciddi modeller bulun. Kışın da aynı şekilde giyebilirsiniz. Ama yün olanlarını tercih edin ve k*çınızın donmaması için altınıza mus külotlu çorap giyin.

İŞTE OKULA MODAYA UYGUN BİR ŞEKİLDE BOMBA GİBİ BİR DÖNÜŞ!!

Ama sakın unutmayın moda popülerite demek değildir. Evet yanında popüleriteyi de getirir ama siz siz olun sadece kıyafetlerinizle değil başarınız ve kişiliğinizle de dikkat çekin. Hepinize başarılı bir yıl diliyorum!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder